Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2007

Προφυλακτικά της Δεκαετίας του ΄30

Εμαθα!! τί ήμουν στην προηγούμενη ζωή μου... :-pp


είχα και χρησιμότητα, εεε;;

Φιλάκιαααααααα :-)))))))

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2007

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το διάβασα από την Κυριακή... και όντως ισχύει, διότι το τσέκαρα στο site των Ηνωμένων Εθνών: Η (μελλοντική;;;) ύπαρξη ενός νέου είδους μεταναστών.

Πρόκειται για τους περιβαλλοντικούς μετανάστατες που θα αναγκαστούν πολύ σύντομα, όπως λένε οι επιστήμονες (προειδοποιούν ότι αναμένονται 50.000 περιβαλλοντικοί μετανάστες ως το 2010) , να εγκαταλείψουν τους τόπους διαμονής τους λόγω μη βιώσιμων συνθηκών...

Διάβασα ότι οι πρώτοι που αναμένονται, θα προέλθουν από τον Νίγηρα (τη φτωχότερη χώρα σε όλη τη γη) λόγω ξηρασίας και από τα νησιά Τουβαλού στον Ειρηνικό λόγω πλημμύρας. Μάλιστα η Νέα Ζηλανδία έχει ήδη ετοιμάσει εγκαταστάσεις για τους μετανάστατες που αναμένονται από τα Τουβαλού.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήδη υπάρχουν οι περιβαλλοντικοί μετανάστες, και είναι εκείνοι που προέρχονται από την Ινδία....

Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν φωνές στις Ηνωμένες Πολιτείες (οι οποίες δεν έχουν υπογράψει καμία συνθήκη για το περιβάλλον, και επιπλέον εκπέμπουν και το μεγαλύτερο - ή ένα από τα μεγαλύτερα- ποσοστό ρύπων που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου), υπάρχουν λοιπόν φωνές που ΔΕΝ θέλουν τους περιβαλλοντικούς μεταστάτες στη χώρα τους με το σκεπτικό ότι, μια χώρα με μεγαλύτερο πληθυσμό θα ρυπαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό το περιβάλλον!! (μας δουλεύουν και από πάνω!...αν είναι αλήθεια δηλαδή)

και ΘΥΜΩΝΩ! γενικά και αόριστα γιατί δεν ξέρω ακριβώς από που να ξεκινήσω...να θυμώσω με τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο, με τα συμφέροντα, με τους ανθρώπους που δεν είναι ευαισθητοποιημένοι, με μένα;; δεν ξέρω... αλλά ΘΥΜΩΝΩ.

σήμερα βρήκα και την ανάλογη είδηση στο In.gr και σας την παραθέτω
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=810935&lngDtrID=252

δεν μας βλέπω καλά :-((

Dance

So you think you can dance…

Εχθές ήταν το τέλος…μπορεί να μην είχα δει όλα τα επεισόδια του show αλλά το καταευχαριστήθηκα!

Είδαμε μπόλικο χορό (και πολύ μου αρέσει!), λάθη, προσπάθειες, επιτυχίες αλλά πάνω από όλα είδαμε κόπους να ανταμείβονται…

Με το έναν ή τον άλλο τρόπο είδαμε πόσο αποδίδει ο κόπος, η επιμονή, και η σκληρή δουλειά πάντα σε συνδυασμό με μια δόση τύχης…(και με την επικοινωνία χορευτή και κοινού, μην γελιόμαστε).

Εξαιρετικό!! Απολαύσαμε χορό…

Μπράβο Λούκας!

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Μολυσμένα Έντομα και Κουνέλι Στιφάδο

Την Παρασκευή είχα όρεξη για περπάτημα, πολύ περπάτημα!

Όλο το Μαρούσι γύρισα και μυαλό δεν έβαλα...συνέχισα ακάθεκτη από το Mall προς την Κηφισίας...

όταν αιστάνθηκα το τσίμπημα ήταν ψιλοέντονο αλλά δεν ασχολήθηκα, ναι τα κουνούπια με κυνηγάνε (είμαι γλυκοαίματη η άτιμη) και το ένα μου πόδι ήταν ήδη "φαγωμένο" με 5-6 τσιμπήματα...

ήμουν τυχερή όμως, γιατί εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα καλά και δεν χρειάστηκα γιατρό...
την άλλη μέρα εξάλλου είχα ιερό έργο: να μαγειρέψω κουνέλι στιφάδο, υπό την επίβλεψη της μαμάς! της είχα δώσει παραγγελία: "κοίτα, ο μπαμπάς θέλει στιφάδο, εσύ το έχεις δει μανιάτικο να το μαγειρέψεις όταν θα είμαι ΚΑΙ εγώ στο εξοχικό, ε, θα έρθω να το μαγειρέψω εγώ"!

παρ΄ όλα αυτά, την άλλη μέρα το πρωί, φτάνοντας στην Νότια Ευβοια, το "δεν ασχολήθηκα" τσίμπημα είχε πριστεί, έτσουζε, με "έτρωγε" και είχε κάνει μια φούσκαλα σαν αυγουλάκι σοκολατας ένα πράγμα...μαζί με άλλα 5-6 τσιμπήματα στο δεύτερο πόδι που απέκτησα περπατώντας, ήταν γύρω στα 10 τσιμπήματα και το εν λόγω...πιο σοβαρό από τα υπόλοιπα.

Νοσοκομείο, και οροί για 5 ώρες, τί κορτιζόνες, τί φενιστίλ ό,τι θέλετε το πήρα...αντιβίωση μου γράψανε, αντιτετανικό μου κάνανε, αντιαλλεργικό παίρνω... και επιτέλους το απόγευμα γύρισα σπίτι όπου η μάμι είχε μαγειρέψει εκείνο το στιφάδο, και είχε κάνει και 2-3 άλλα πράγματα (για το παιδί) μονο που το παιδί έφαγε έναν "ωραιότατο" φιδέ (μα καλά ούτε ένα κνορ, να νοστιμίσει;;) διότι αυτές ήταν οι εντολές της γιατρού! άσχετο που η μάμι συνέχισε να μαγειρεύει για το παιδί, αλλά αυτό το άτιμο, δεν έφαγε τίποτα γιατί η γιατρός είπαμε, έδωσε εντολή και μέχρι τη Δευτέρα το παιδί απλά πήρε τα τάπερ, μαζί για να φάει τα καλούδια την υπόλοιπη εβδομάδα στην Αθήνα (τί λέγαμε για μαμάδες, κβούλα μου;;)

Ειλικρινά δεν ξέρω τί με τσίμπησε αλλά η γιατρός λέει ότι τέτοιο τσίμπημα μόνο από αράχνη το έχει ξαναδεί....

Πάντως, μια και είχα πολλά-πολλά τσιμπήματα στα πόδια μου σας λέω:

Προσέξτε, γιατί από την εμπειρία των ποδιών μου-και όχι μόνο του μείζονος τσιμπήματος- τα έντομα εφέτος είναι σε μεγαλύτερο βαθμό και σε μεγαλύτερη έκταση μολυσμένα!

Εγώ πάντως δηλώνω ότι θα κυκλοφορώ με σιτρονέλλες...

Φιλάκια :-)