Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Μολυσμένα Έντομα και Κουνέλι Στιφάδο

Την Παρασκευή είχα όρεξη για περπάτημα, πολύ περπάτημα!

Όλο το Μαρούσι γύρισα και μυαλό δεν έβαλα...συνέχισα ακάθεκτη από το Mall προς την Κηφισίας...

όταν αιστάνθηκα το τσίμπημα ήταν ψιλοέντονο αλλά δεν ασχολήθηκα, ναι τα κουνούπια με κυνηγάνε (είμαι γλυκοαίματη η άτιμη) και το ένα μου πόδι ήταν ήδη "φαγωμένο" με 5-6 τσιμπήματα...

ήμουν τυχερή όμως, γιατί εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα καλά και δεν χρειάστηκα γιατρό...
την άλλη μέρα εξάλλου είχα ιερό έργο: να μαγειρέψω κουνέλι στιφάδο, υπό την επίβλεψη της μαμάς! της είχα δώσει παραγγελία: "κοίτα, ο μπαμπάς θέλει στιφάδο, εσύ το έχεις δει μανιάτικο να το μαγειρέψεις όταν θα είμαι ΚΑΙ εγώ στο εξοχικό, ε, θα έρθω να το μαγειρέψω εγώ"!

παρ΄ όλα αυτά, την άλλη μέρα το πρωί, φτάνοντας στην Νότια Ευβοια, το "δεν ασχολήθηκα" τσίμπημα είχε πριστεί, έτσουζε, με "έτρωγε" και είχε κάνει μια φούσκαλα σαν αυγουλάκι σοκολατας ένα πράγμα...μαζί με άλλα 5-6 τσιμπήματα στο δεύτερο πόδι που απέκτησα περπατώντας, ήταν γύρω στα 10 τσιμπήματα και το εν λόγω...πιο σοβαρό από τα υπόλοιπα.

Νοσοκομείο, και οροί για 5 ώρες, τί κορτιζόνες, τί φενιστίλ ό,τι θέλετε το πήρα...αντιβίωση μου γράψανε, αντιτετανικό μου κάνανε, αντιαλλεργικό παίρνω... και επιτέλους το απόγευμα γύρισα σπίτι όπου η μάμι είχε μαγειρέψει εκείνο το στιφάδο, και είχε κάνει και 2-3 άλλα πράγματα (για το παιδί) μονο που το παιδί έφαγε έναν "ωραιότατο" φιδέ (μα καλά ούτε ένα κνορ, να νοστιμίσει;;) διότι αυτές ήταν οι εντολές της γιατρού! άσχετο που η μάμι συνέχισε να μαγειρεύει για το παιδί, αλλά αυτό το άτιμο, δεν έφαγε τίποτα γιατί η γιατρός είπαμε, έδωσε εντολή και μέχρι τη Δευτέρα το παιδί απλά πήρε τα τάπερ, μαζί για να φάει τα καλούδια την υπόλοιπη εβδομάδα στην Αθήνα (τί λέγαμε για μαμάδες, κβούλα μου;;)

Ειλικρινά δεν ξέρω τί με τσίμπησε αλλά η γιατρός λέει ότι τέτοιο τσίμπημα μόνο από αράχνη το έχει ξαναδεί....

Πάντως, μια και είχα πολλά-πολλά τσιμπήματα στα πόδια μου σας λέω:

Προσέξτε, γιατί από την εμπειρία των ποδιών μου-και όχι μόνο του μείζονος τσιμπήματος- τα έντομα εφέτος είναι σε μεγαλύτερο βαθμό και σε μεγαλύτερη έκταση μολυσμένα!

Εγώ πάντως δηλώνω ότι θα κυκλοφορώ με σιτρονέλλες...

Φιλάκια :-)

2 Comments:

At 12:57 μ.μ., Blogger An-Lu said...

Ωχ... Πάρε καλύτερα τα αυτοκόλλητα σιτρονελάκια τα cerr8! Σώζουν κόσμο!

 
At 1:00 μ.μ., Blogger Alepouditsa said...

τα ξέρω-τα ξέρω, σε ευχαριστώ!

καλώς την γοργονίτσα!
Φιλάκια ;-)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home