Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2006


Η ανθρωπότητα χρεωμένη
Η υπερεκμετάλλευση πόρων εξαντλεί τον πλανήτη, προειδοποιεί η WWF

Ο πλανήτης αδυνατεί να αναπληρώσει τους πόρους που καταναλώνει ο άνθρωπος
Η Γη σύντομα θα αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις των ανθρώπων σε τρόφιμα, ενέργεια και υλικά, προειδοποεί η διετής έκθεση Ζωντανός Πλανήτης της WWF. Αν οι σημερινοί ρυθμοί διατηρηθούν, το 2050 η ανθρωπότητα θα καταναλώνει φυσικούς πόρους που αντιστοιχούν σε δύο πλανήτες.

source: news.in.gr

εδώ μας θέλω... πώς θα ζήσουμε;

6 Comments:

At 10:08 π.μ., Blogger Unknown said...

Ενεργειακή οικονομία...
Χωρίς σπατάλες...
Οικονομία χώρου...
Καταναλώνουμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να καταναλώνουμε...

Δεν ξεχνάμε πως είμαστε κομμάτια της ανθρωπότητας άρα συντελούμε στην κατανάλωση...
Δεν περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν την διαφορά, την κάνουμε εμείς...

 
At 10:10 π.μ., Blogger KV said...

Ναι αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κατανάλωση είναι και ο υπερπληθυσμός!

Πέρα από αυτό που είπε ο darth, μήπως η λύση είναι στην εξεύρεση νέων πόρων;;;

Καλημέρες!

 
At 11:45 π.μ., Blogger Unknown said...

Να επισημάνουμε όμως πως στις χώρες με υπερπληθυσμό αρκούνται σε 2 πιάτα ρύζι την ημέρα και ζούν 10 άτομα σε 2 δωμάτια ενώ οι χώρες με δημογραφικό πρόβλημα είναι αυτές που παρουσιάζουν την υπερκατανάλωση...

 
At 12:34 μ.μ., Blogger Alepouditsa said...

μήπως μπορούμε συνδυαστικά να βρούμε μια λύση;

1. να ψάξουμε να βρούμε νέους πόρους = να εισάγουμε στο λεξιλόγιο και στη ζωή μας την λέξη επιτακτική και επείγουσα έρευνα

2. να καταναλώνουμε μόνο για να επιβιώνουμε άνετα = να μάθουμε τη λέξη σύνεση, σωστή εκτίμηση των πόρων που μας διατείθενται, και γενικότερα να γίνουμε ψαγμένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι(ουάου, δύσκολο ακούγεται)

3. να εκμεταλλευόμαστε όσο πιο "φυσικά" μπορούμε τη γη... και εδώ κολλάνε τα βιολογικά προιόντα.
Darth, δεν υπάρχει τρόπος να μην υποκεινται σε καμία μετάλλαξη τα βιολογικά προιόντα;

Καλημέρες σας είπα;
Να έχετε μια πολύ-πολύ όμορφη μέρα!
Φιλάκια :-)

 
At 12:35 μ.μ., Blogger Alepouditsa said...

A! και κάτι ακόμη...

Καλώς ήρθατε :-))

 
At 4:14 μ.μ., Blogger Unknown said...

Νέους πόρους.. Χμμ καθημερινά γι' αυτό ψάχνουμε, αλλά το «νέος» δεν αρέσει στο κατεστημένο... (άσε που νέα χωράφια δεν θα βρείς…). Εξ ου και πρέπει να μάθουμε να έχουμε μέτρο και να ψάξουμε και για νέους πόρους.
Το θέμα «φυσικής εκμετάλλευσης» δεν εμπίπτει ακριβώς στην κατηγορία αυτή, ούτε και αποτελεί η βιοκαλλιέργεια φυσική εκμετάλλευση. Αν ήταν δυνατό να παράγουμε τις απαιτούμενες ποσότητες τροφίμων χωρίς την χρήση όλων των φυτοφαρμάκων, τότε γιατί χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε τα φυτοφάρμακα; Απλά γιατί πλέον είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει στέλεχος φυτού ανθεκτικό στις αρρώστιες, μετά από τόση αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων που κάναμε (τα ζιζάνια έγιναν τόσο ανθεκτικά και επιθετικά που δεν μπορεί να επιζήσει κανένα φυσικό προϊόν… ότι ακριβώς θα γίνει και με τους ανθρώπους κάποια στιγμή λόγω της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών και φαρμάκων). Συνεπώς με μικρομεταλλάξεις δημιουργήθηκαν ανθεκτικά στελέχη φυτών. Αυτά και χαρακτηρίστηκαν βιολογικά. Αν πας να πάρεις φυσικό σποράκι και το φυτέψεις, θα χάσεις το 80% περίπου της παραγωγής… Δυστυχώς κάναμε μια αναντίστερεπτη και καταστροφική επέμβαση στην φύση πάνω στο θέμα, ας μην την συνεχίσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό υποστηρίζοντας τα οικονομικά παιχνίδια βιομηχανικών οίκων οι οποίοι προσπαθούν είτε να πάρουν οικονομική μερίδα, είτε να εξαρτήσουν την γεωργία από την βιομηχανία καταστρέφοντας το οικοσύστημα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home